Известие

Collapse
No announcement yet.

Какъв разход на гориво ви дават вашите 156-ци.

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• ..

Първоначално публикувано от alfasysop Покажи съобщение
    Аз под 10 -11 газ не падам....
    Ще си взема един дизел с отрицателен разход на гориво и ще си свиркам
    При 1,и почти 40ст на газта и нафтата 2,50!! не съм сигурен точно колко е нафтата, че никога не сам я следял... Та пак горе долу на една цена ще ти дойде, че даже и отгоре!.... но само като се сетя за облака от черен дим при даване на газ и за тракането направо забравям дизелите
    Last edited by bobynfs; d.m.y г., 11:32.
    Nissan 100NX 1.6, Opel Kadett D 1.3

Comment

• 803км-60,2лтр.-само извънградско-7,5 го смятам.

Comment

• Реален разход според заредено количество...

Сметката до тук е следната:
        770литра за 13 800км, от което следва
        5,58л/100км или 0,1377ст на километър
        ...като се има предвид че градско/извънградско в проценти ми е 25%/75%
        Това е най-гъвкавия дизел който съм карал!
        Последното засичане бе по пътищата на Европа (ходихме до Аликанте, Испания), при което средният разход за 7627км излезе 5,45л/100км, със съотношение 5%/95% в полза на извънградското.
        Last edited by pigoff; d.m.y г., 10:50.
        Alfa Romeo 156 SW 2002 1.9JTD 115hp
        Alfa Romeo Giulietta 2014 1.4MA 170hp TCT Exclusive

Comment

• 156 1.8 TS под 12 ж центъра не ми дава ... извънградско мога да я направя на 8 със 120-140 км/ч

Comment

• 2.5
            Само градско в София , с развален термостат - последния засечен разход е 15.8л /100км. Чак се учудИх !
            ...

Comment

• 958 км. извънградско (магистрала, разни черни пътища на втора и трета предавка и второстепенна пътна мрежа) с 4 души, багаж и включен климатроник, че си беше дъжделиво - 56 литра нафта или 5,85/100.
              Giulietta 1,6 JTDm 2013
              156 SW 1,9 JTD 2003

Comment

• 43-5 литра за 500 км, Хасково> Пловдив> София> Хасково , като имам 40 км от тези 500 градско останалото е извънградско Хасково> Пловдив каране с 140-150, магистралата до София 160-70 предимно , последните 30-40 км 180-200, на връщане предимно с 120-130 това е пада се грубо 8.8 средно доволен съм при условие че карах с доста висока скорост на отиване към София.

П.П. Бензин ЕКО 100, гуми 215/45/17
                Alfa Romeo 156 2.0 TS `99 V3 | BN RICH/DISTINTIVE | Remapped by O.E.Motorsport., Eibach Black Springs, 17'' Rims, V6 Intake mod, Denso Iridium spark plugs, Lighten pulley crank

Comment

• Първоначално публикувано от 546 Покажи съобщение
                  803км-60,2лтр.-само извънградско-7,5 го смятам.
                  Виждат ми се множко,за тоя мотор.....аз от Монтана до Бургас и обратно,което са 1000 км го взимам с един резервоар,дефакто 6-6.5/100...трима възрастни и дете.....като багажника е фул ,а скоростта нормална 90-150км/ч
                  156 2.4 JTD SW 140 подивели бизона -ex.
                  147 1.9 JTDM 150 дивИ прАсци -ex.
                  159 2.4 JTDM SW Qtronic 200 говеда

Comment

• Първоначално публикувано от Satanism
                    Как не ви е страх с тея ковчези да карате с такива скорости не знам, мен с повече от 130 по завоите на Тракия ми е здраво некомфортно....
                    Незнам колега пътя е доста широк аз лично с тази скорост имах усещане , че карам с 100, за завоите незнам аз съм на 17ки + колан и си седях много стабилно в колата и си ми беше доста комфортно.. Е то и аз не съм взимал завоите с 200, но ти остави комфортна то всеки човек си преценя с колко му е комфортно, то проблема са повечето шофъори които гледат огледалото за 1 сек а не за повече и не преценят , че се приближаваш към тях с голяма скорост и ти изкачат да изпреварват при което тестваш спирачките поне 6-7 пъти ми засякоха пътя и намалях от 180 на 120.
                    Alfa Romeo 156 2.0 TS `99 V3 | BN RICH/DISTINTIVE | Remapped by O.E.Motorsport., Eibach Black Springs, 17'' Rims, V6 Intake mod, Denso Iridium spark plugs, Lighten pulley crank

Comment

• Хора дайте в тази тема да пишем за разхода на колите, а не кой колко е вдигнал, къде ги вдигнал, защо ги вдигнал, може ли да ги вдигне, в какво състояние е магистралата или пътя Каспичан - Шумен итн итн...
                      Ясно, че в тоя форум - слаб пияч, бияч, ебач и слаб шофьор няма, ма нема смисъл да се фалим..

FIAT Coupe 16VT
                      Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD

Comment

• Първоначално публикувано от digitalundgrd Покажи съобщение
                        Хора дайте в тази тема да пишем за разхода на колите, а не кой колко е вдигнал, къде ги вдигнал, защо ги вдигнал, може ли да ги вдигне, в какво състояние е магистралата или пътя Каспичан - Шумен итн итн...

Мх съгласен съм колега , аз съм писал с колко съм карал за да се добие представа какъв е разхода с тази скорост, ако махна градското , се получава 8 8.5 на 100 най-много при тази скорост съм повече от доволен

Comment

• Първоначално публикувано от CrazyElement Покажи съобщение
                          Мх съгласен съм колега , аз съм писал с колко съм карал за да се добие представа какъв е разхода с тази скорост, ако махна градското , се получава 8 8.5 на 100 най-много при тази скорост съм повече от доволен
                          На мен 159-ката ми гори толкова със такава скорост да не кажа и повече.
                          Alfa romeo GTVex
                          Alfa romeo 159 08"16V JTDmex
                          Audi A6 Avant 09" 3.0 TDI S-line Quattro
                          Аudi A3 1.8 20V 02"

Comment

• на мене със скорост 120-130 900 км извънградско по магистрали с 65 литра бензин.говоря за бензин от гърция,а градско твърдо 11 в Атина

Comment

• Пълен резервоар - докато прелее.
                              До святкане на лампата - 980км. От тях - 850км извънградско, като в половината време съм карал яко. Останалото тежко градско - къси разстояния, много студени стартове.
                              Ако приемем че резервоара е 63 литра ( по книжка ), с 9 литра резерва ( пак по книжка) и ако приемем че е събрал 65-66 литра ( като се нахака яко до горе) излиза доста приличен разход от 5,6- 5,8. И малко повече да е, пак добре. Трип компа показва 6,2...

Макар че този месец направих засечка пълен-пълен - 204 км, от тях - 170км извънградско с много яко каране, останалото тежко градско - 15,3 литра. Уж добре беше напълнена първия път... Това си е разход 7,5/100 ???? А в този момент трипа показваше среден разход - 5,9

Не знам на какво да вярвам. Факта е че успях да мина 1000км с един резервоар и още имаше, даже не беше изпищяла още "Limited range" .

Колата е 1,9жтд, феислифт 1, 115 магарета фабрично, с лек ремап.
                              Last edited by Yavor; d.m.y г., 10:05.
                              Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
                              ..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...

Comment

• Първоначално публикувано от Yavor Покажи съобщение
                                Ако приемем че резервоара е 63 литра ( по книжка ), с 9 литра резерва ( пак по книжка)
                                Резервата е 7 л.
                                Alfa Romeo 159 1.9 JTDm Ti - "новата" - 150 млади кончета и едно дърто магаре зад волана
                                ex Alfa Romeo 156 1.9 JTD - червен трактор - 105 одъртели коня и 1 кьопаво магаре зад волана

Comment

Working...
                                X